Taksim'in huzur fotoğrafını” Ara Güler çekti

Beyoğlu Belediyesi Taksim Meydanı'nda toplumun her kesiminden 3 bin kişi katıldığı bir iftar yemeği düzenledi. Siyaset, medya, kültür ve sanat çevresinden seçkin davetlilerin de bulunduğu yemekte Huzur fotoğrafını” Ara Güler çekti.

Gündem 31.07.2013 19:04:32 0
Taksim

 

Beyoğlu Belediyesi Taksim Meydanı’nda toplumun her kesiminden 3 bin kişi katıldığı bir iftar yemeği düzenledi. Siyaset, medya, kültür ve sanat çevresinden seçkin davetlilerin de bulunduğu yemekte “Huzur fotoğrafını” Ara Güler çekti.

Taksim Meydanı’nda iftar geleneğini 20 yıldır sürdüren Beyoğlu Belediyesi, Gezi Parkı olaylarının merkezinde yer alan bölgede toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren bir iftar yemeği düzenledi.

Ramazan ayının manevi ikliminde huzurun hakim olduğu iftar yemeğine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,  İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Ermeni Patrikhanesi Dinlerarası ilişkiler sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun`un yanı sıra Ahmet Hakan, Fehmi Koru, Abdurrahman Dilipak, Hüseyin ve Kezban Hatemi, Aslı Aydıntaşbaş, Nazlı Ilıcak, Oral Çalışlar, Cengiz Özdemir, İbrahim Karagül, Mehmet Kamış, Adnan Polat, Demet Sabancı, Ara Güler, İlber Ortaylı, Ali Rıza Demircan ve Abdülaziz Bayındır`ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli yer aldı.

“Taksim dünya için barış merkezi olsun”

İftar yemeğine girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, birlik beraberlik ve rahmet ayında insanların huzura kavuşmasını dilediğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Taksim’deki iftar sofrasının Türkiye’nin ve Beyoğlu’nun özeti olduğunu söyledi. Beyoğlu’nun farklı kültürlerden ve inançlardan insanların bir araya geldiği bir bölge olduğunu belirten Topbaş, “Buradan dünyaya barışı haykırıyoruz. Artık İstanbul ve Taksim, dünya için bir barış merkezi olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Demircan, “Suyun suya benzediği gibi geçmiş de geleceğe benzer”

Ezanın okunması ve iftar yemeğinin yenilmesinin konuklarına hitap eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu’nun çoğulcu, farkıl kültürler, dinler, diller ve yaşam şekilleri barındırdığını belirtti. Farklılıkların barış ve huzur içinde yaşamasının Beyoğlu`nun normali olduğunu söyleyen Demircan “Bu yaşam modelini yüzyıllarca emek vererek oluşturduk.  Zaman zaman yaşanan arızaları, birlikte tamir ederek geliştirdik. Sadece geleneksel iftar soframızda buluşmuyoruz. Aynı sokaklarda, aynı caddelerde yürüyor, Aynı kafelerde soluklanıyor, Aynı dükkanlardan alışveriş yapıyor, Sevinçte ve tasada birbirimizin yanında duruyoruz” dedi.

Beyoğlu’nda kimsenin kendini “Öteki” hissetmemesi için çalıştıklarını ifade eden Demircan, şöyle konuştu;

“Bu güzel sofrada, Sadece Beyoğlu`nda, Türkiye`de yaşayanlar için değil, St Petersburg`dan Pekin`e, Berlin`den Washington`a, Kerkük`ten Roma`ya dünyanın dört bir yanından misafirlerimize, çogulcu yaşam modelinin resmini çiziyoruz. Türkiye`nin ve dünyanın bu yaşam modeline ekmek gibi, su gibi ihtiyacı var. İbn Haldun şöyle der: Suyun suya benzemesinden daha çok, Geçmiş, Geleceğe ve hale yani bugüne benzer. Bugün burada geçmişimizde yaşadığımız binlerce an`dan birini yaşadık. Bu anı geleceğe de taşımak kararındayız

Ünlü fotoğrafçı Ara Güler “Huzur”un fotoğrafını çekti

Konuklarına bir sürpriz de hazırladığını söyleyen Demircan, eşsiz anları ölümsüzleştiren fotoğrafçı Ara Güler’in Taksim’deki iftarı görüntülemesini istedi.

Sahneye çıkan ünlü fotoğrafçı Ara Güler, toplumun her kesiminden 3 bin kişinin bir araya geldiği ve iftar yemeğinden eşsiz kareler çekti.


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04